19:00

Kinna IF

Referat: Byttorps IF - Kinna IF

Onsdagkväll och vi begav oss till ett regnfritt, men kylslaget Borås för match mot Byttorp och för dagen med en 16-årig debutant mellan stolparna. Laget som startade enligt följande: VIncent Eriksson - Isak INgemarsson, Jonathan Martinez, Jonathan Axebrink, Gustav Riemer - David Andersson, Niklas Ragnarsson, Karl Kern Ludvig Holtstrand - Oliver PErsengård, George Ashour.

Första halvtimmen handlar mycket om positionering för lagen, ett ställningskrig med kamp om boll och ytor samt stissiga speluppbyggnader. Hemmalagets burväktare får sträcka på sig ordentligt vid två tillfällen då våra bägge anfallare testar varsitt skott nära stolpen, Efter dryga halvtimman spelad får Kinna en frispark några få kliv utanför straffområdet som läggs av David Andersson som med en känslig fot lättar in bollen mot ledig yta och ett sovande Byttorpsförsvar, som Ragnarsson utnyttjar och ensam löper in och nickar in ett ledningsmål. Innan halvleken är över noterar vi även ett tyngre skott från hemmalaget som går utanför målet. En jämn halvlek, men ett Byttorp som så sakteliga börjat ta över matchens skeenden.

Andra halvek är inte många minuter gågen när David åter slår en frispark, denna gång mot ett nytt pannben, denna gågen George Ashours var nick går klockrent i stolpen. Dock är det Byttorp som äger första halvan av andra akten, man tar över och skapar lägen runt och precis innanför straffområdet. Några farliga hörnor som slås nära mål och någon av dessa kunde mycket väl resulterat efter lite flipperspel. Dock sker inte detta och Byttops offensiv mattas något, inte minst av att Ragnarsson, Erik Pettersson och Kern mer tar över mitten och vinner kamperna övertyggande. Byttorp fortsätter dock att vara laget som skapar lägen, men ett järnstarkt försvar fredar Kinnas mål förtjänstfullt.

I 82:a minuten avgörs matchen, detta efter att Byttorp haft jätteläge i Kinnas straffområde och bollen studsat lite fram och tillbax, tillslut får Ragnarsson iväg en rensning som helt friställer Persengård på offensiv planhalva och inget misstag begås trots lång betänketid och 2-0 ledning. Bara några få minuter senare håller sig Persengård åter framme, detta efter en försvarmiss i hemmalaget där back skall nicka hem till målvakt men Oliver hinner emellan och sätter foten på bollen i duell med målvakt och ser trean rulla in i nät vilket även fastställer slutresultatet.

Seger med 3-0 i en match där vi verkligen fightades och slet till sista signalen, ett styrkebesked att vinna denna typ av matcher, när spelet haltar en aning, laget visar dock upp stor moral och hjärta som avgör denna gång. Centrallinjen fungerar alldeles utmärkt och är den som utmärkeer sig lite extra denna match, mittbackslåset i Martinez och Axebrink är gigantiskt bra i luftspelet och duellspelet och "släpper ingen över bron", mittfälltsdynamon Kern/Ragnarsson/Pettersson springer ett maraton ihop och fram är skyttekungen Persengård som ständigt oroar antingen genom styrka att hålla i boll eller i vassa avslut, 2 mål för tredje matchen i rad!

Hur gick det för debutanten Vincent i mål då? Alldeles ypperligt som förståligt med hållen nolla, gav ett lungt intryck mellan stolparna och agerade rätt när han skulle. På plusskontot lägger vi främst en härlig tippning vid stolproten när det osade hett i andra akten samt en utboxning i första där Vincent visade stor speluppfattning på ett sylvast inlägg.